Skip to main content

Performance

Van stappen tot stunten

Boek je afspraak

Op weg naar een sportieve uitdaging of jouw trainingsschema optimaliseren? Van inspanningstesten tot algemene en specifieke voedingsrichtlijnen, wij begeleiden elke (recreatieve) sporter bij het bereiken van zijn sportieve doelen.

Or master your:

‘Wij begeleiden jou stap voor stap, naar een topprestatie op elk niveau.'

Dominic De CaluwéInspanningsfysioloog & PNI-therapeut

Onze diensten

Trainingsbegeleiding, inspanningstesten &
VO2-max meting

Trainingsbegeleiding

Samen onderweg, van start tot finish

Op basis van je persoonlijke parameters stellen we een gebalanceerd trainingsplan op. Via een online platform volgen we je trainingsarbeid en herstel nauwgezet op en sturen we bij indien nodig. Ook voeding- en leefstijladvies op maat is mogelijk.

Boek je afspraak

Inspanningstesten

Weet waar je staat

Aan de hand van inspanningstesten met lactaatmeting krijgen we inzicht in jouw energiesystemen. Op basis van de resultaten implementeren we vermogen- en hartslagzones in jouw trainingsprogramma en vermijden we overtraining en blessurelast.

Boek je afspraak

VO2-max & VCO2-max meting

Je fysiologische drempels in kaart

Het maximale zuurstofopnamevermogen (VO2-max) is een cruciale factor die mee beslist over winst of verlies. Een VO2-max meting geeft ons een gedetailleerd beeld van je inspanningstolerantie en cardiorespiratoire fitheid en helpt ons je optimale trainingsstructuur te bepalen in functie van jouw doelen en mogelijkheden.

Boek je afspraak

Mentale coaching

Een krachtig evenwicht tussen lichaam en psyche

Sportieve doelstellingen brengen vaak hoge druk met zich mee. Via bewustwording bieden we tools om beperkende overtuigingen los te laten en je persoonlijke flow te vinden. Want enkel met een helder hoofd bereik je de overtreffende trap van je mogelijkheden.

Boek je afspraak

Hydratatie & zweetanalyse, elektrolyten in balans (brengen)

Zweten is weten

Uit zweet kan je heel wat informatie halen over de staat van je lichaam. Zo bieden we jou de mogelijkheid om aan de hand van een aantal biomarkers te zien hoe een lichaam reageert op een inspanning, op temperatuursverschillen, omgevingen of stress. Exact weten hoeveel, wat en wanneer je moet drinken voor optimale prestaties, welke micronutriënten in het oog moeten worden gehouden, wat de speekselsamenstelling voor invloed heeft op jouw koolhydraatvertering. Handige informatie dus voor jou als atleet.

Boek je afspraak

Over ons

Een dynamisch team

Crescendo 2024

Crescendo bouwt aan de toekomst

Sport- en medisch huis Crescendo

In juli 2024 openen we officieel de deuren van het Sport- en medisch huis Crescendo. Therapeuten met diverse disciplines worden samengebracht onder één dak om iedereen de juiste zorg op maat te bieden.

Meer over Sport- en medisch huis Crescendo
[elfsight_cookie_consent id=”1″]

Volg Crescendo via Facebook, Instagram of LinkedIn

Business Health Performance  

Business Health Performance  

Business Health Performance  

Business Health Performance  

Master your health, performance & business.