Business • Health • Performance •
Business • Health • Performance •
Business • Health • Performance •
Business • Health • Performance •
Onze aanpak
Over Crescendo
Het symptoom is nooit het echte probleem. Een rake slogan die ons samenbracht. Eerst naast elkaar in een klaslokaal, nu als collega’s in de praktijk.
Bij Crescendo bekijken we hoe het lichaam als geheel functioneert. Een holistische visie waarbij we niet inzoomen op de klacht, maar wel op zoek gaan naar de oorzaak.
Vanuit een sterk wetenschappelijke achtergrond koppelen we gezondheid aan anatomie, fysiologie, biochemie en levensstijl. Zo bieden we antwoorden zonder je vraag eenzijdig te benaderen.
Specialisten
Ontmoet het team
Bij Crescendo versterken toegewijde experten onze missie naar een gebalanceerd leven. Met rijke ervaring in gezondheid, prestaties en welzijn, voegen ze diversiteit en expertise toe aan ons team.
Puzzelen, als kind deed ik niks liever. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in hoe de wereld in elkaar zit en hoe het menselijk lichaam functioneert. Toen ik als voetballer voortdurend met blessures te kampen kreeg, ging ik op zoek naar antwoorden in de opleiding Kinesitherapie.
Eenmaal aan het werk als kinesitherapeut, bleven de vragen zich opstapelen. Waarom ging de ene patiënt met rasse schreden vooruit, terwijl een andere met ‘identiek’ dezelfde klacht maar niet herstelde? In de opleiding Osteopathie verdiepte ik mijn kennis in de anatomie, biomechanica, neurologie en fysiologie. Weer wat nieuwe puzzelstukken in mijn rugzak.
Maar ik begreep pas hoe ik alle verzamelde stukken in elkaar kon laten passen, toen ik in contact kwam met de Integrale geneeskunde. De doorgedreven inzichten in de immunologie, endocrinologie en psychologie schonken me de tools om iedere casus als uniek aan te snijden en keer op keer een gevatte werkingshypothese op te stellen. Niks leuker dan puzzelen met alle stukken in handen.
Mijn naam is Karen Buysse en mijn roots liggen in IJzendijke. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut, gevolgd in Breda, kwam ik in contact met de osteopathie. De manier waarop er in de osteopathie naar het menselijk lichaam gekeken wordt, vond en vind ik fascinerend. De 5-jarige deeltijd opleiding was voor mij een uitdaging en een leerzame reis zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak.
Sinds het afronden van de osteopathie opleiding in 2016 ben ik volledig aan de slag gegaan als osteopaat en heb ik op verschillende locaties mogen werken. Momenteel heb ik mijn praktijk gevestigd in Breskens en maak ik deel uit van het osteopathisch team in Eeklo.
Gezien ik mij graag verdiep in het mechanisme van het menselijk lichaam, school ik me regelmatig bij. Zo heb ik in de afgelopen jaren onder andere de bijscholing van Frank de Bakker ‘integrated techniques’, cursussen van de toegepaste kinesiologie en de opleiding tot orthomoleculair therapeut volbracht. Op dit moment verdiep ik me in de Human Design en de Psycho-neuro-immunologie.
Van jongs af aan vind ik het heerlijk om actief bezig te zijn, de laatste jaren in de vorm van triathlon. Je kunt me dan ook regelmatig tegenkomen al hardlopende en fietsende in de West-Zeeuws-Vlaamse polders of zwemmend in de Damse Vaart of in het zwembad.
Geboren en getogen in West-Vlaanderen, door het lot in Eeklo terechtgekomen en ondertussen al bijna 30 jaar werkzaam in Nederland en Eeklo.
Oorspronkelijk heb ik een start gemaakt in de geneeskunde en in 1995 als licentiaat Motorische Revalidatie en kinesitherapie afgestudeerd aan UGent. De honger naar kennis was nog niet gestild en ik begon aan de studie osteopathie, specialiseerde verder in osteopathie voor kinderen, kinderen met beperking en speciale interesse rond zwangerschap en bevalling.
Paar jaar geleden ben ik een postgraduate tegengekomen “osteopathy en WOmens Health” in Londen waar ik mij verdiept heb in de problematiek bij vrouwen van alle leeftijden. Daar werden we naast alle klein bekkenproblematieken (prolapsen, endometriose, PCOS, pelvic congestion…), begeleiding bij zwangerschap, bevalling en postpartumproblemen ook wegwijs gemaakt in de wereld van hormonen, hun werking en dysfuncties.
Speciale aandacht werd geschonken aan de rol van osteopathie bij fertiliteit, infertiliteit en wat we kunnen doen om de menopauzale vrouw bij te staan, kortom alle aspecten van het vrouwelijk leven.
Toen ik werd uitgenodigd om deel uit te maken van het Medisch huis in Eeklo zag ik mijn kans om deze vaardigheden ook wat dichter bij huis aan te bieden en verder uit te bouwen.
Als osteopaat streef ik heel strikte doelstellingen na, namelijk een onverbeten zoektocht naar een evenwichtige gezondheid en algemeen welzijn. Het gedachtengoed en behandelingsethiek leiden tot een streven naar een optimale gezondheid voor mijn patiënten.”
Osteopaat D.O. – When passion becomes profession…
Sinds jongs af aan ben ik sterk geïnteresseerd in sport & bewegen in al z’n facetten, waardoor de opleiding tot kinesitherapeut een logische keuze was!
Op zoek naar meer antwoorden binnen de vraagstukken van het beroep, volgden opleidingen in de manuele therapie, sportkinesitherapie, neurogene mobilisatie e.a.
Vanuit een blijvende honger en motivatie op zoek naar de diepere oorzaak van de klacht en de wil om de patiënt op z’n geheel te benaderen, heb ik de opleiding ‘Master of science in the Osteopathy’ met succes afgerond!
Als osteopaat ben je in staat om de link tussen het pariëtale (de wervelzuil, spieren en gewrichten), het viscerale (alles wat organen betreft) en het cranio-sacrale systeem (ruggenmerg in z’n geheel) te zien en te behandelen. Ook de invloed van de psyche op het goed functioneren van het menselijk lichaam komt aan bod.
Met de opgedane kennis en de opleidingen die ik in de toekomst nog zal volgen, wil ik mezelf als therapeut en als persoon verder ontwikkelen.
Alles in het werk stellen om de best mogelijke versie van jezelf te worden is dan ook m’n hoofddoel als osteopaat!
Van kindsbeen af was bewegen mijn remedie om energie kwijt te spelen. Ik daagde mezelf voortdurend uit en schopte het in mijn eerste wedstrijdseizoen als triatleet tot in het Wereldkampioenschap langeafstandstriatlon in Hawaï.
Ook toen er studiekeuzes moesten worden gemaakt, wist ik meteen welke richting ik uit wilde. Met een diploma Lichamelijke Opvoeding en Inspanningsfysiologie op zak, had ik een stevige basis in de meest actuele trainingsleer en inspanningsfysiologie om atleten uit verschillende sporttakken en van alle niveaus te begeleiden.
Hoe meer ik echter te weten kwam, hoe minder ik wist.
Omdat de klassieke benadering van gezondheids- en voedingsleer me steeds minder vaak kon helpen, besloot ik me te verdiepen in de PNI. Zo begeleid ik nu elke dag (gezondheids)sporters, atleten en patiënten om hun (sportieve) doelen te bereiken.
Iedereen in zijn hulpvraag vooruithelpen, daar doe ik het voor.
1999. Luc Van Lierde won voor de 2de maal de Ironman van Hawaii. Het eerste triatlonzaadje werd in mijn hoofd geplant. Als zwemmer was ik uitgekeken op louter tegeltjes tellen in het zwembad. ’s Zomers imiteerde ik de tourrenners op een aftandse koersfiets in de Duitse Eifel. De sprong naar triatlon was snel gemaakt.
Als atleet doorliep ik alle afstanden t.e.m. de Ironman met als kers op de taart kwalificatie voor het WK Ironman te Hawaii.
Ik zocht steeds naar manieren om mezelf te ontplooien, maar ook om anderen te helpen zich te ontwikkelen. Al vroeg was ik clubtrainer in een zwemclub, tot op heden clubtrainer in een triatlonclub. Daarnaast volg ik als individuele coach duursporters die het beste uit zichzelf willen halen.
Eerlijkheid, menselijkheid, veerkracht. Met deze waarden ga ik dag in dag uit samen met atleten aan de slag om zichzelf te helpen ontwikkelen. Levenslang bewegen. Daar ga ik voor.
Dat sport mijn passie zou worden was als kind al snel duidelijk. “Ik wil later iets met sport doen” werd dan ook een standaardantwoord. Bij de Eeklose waterpolo club bouwde ik een sportcarrière van een 25 jaar uit, terwijl ik ondertussen dus ook mijn sportschool afwerkte om nadien dan lichamelijke opvoeding te gaan studeren en uiteindelijk leerkracht LO te worden…‘iets met sport dus’.
Later kwam er nog een grotere uitdaging op mijn pad, onze 2 zonen. Een full-time, prachtige hobby is die echter wel regelmaat in trainen en wedstrijden bemoeilijkte. Beetje op en af, wat lopen tussendoor tot ik toevallig kennis maakte met triatlon. Gezin, werk en sport combineren werd dan de grootste uitdaging, maar waar een wil is is een weg!
Via een gevarieerd aantal wedstrijden vond ik in triatlon een nieuwe passie. Heel mooie resultaten in de diverse wedstrijden, scherpe tijden op de marathon en uiteindelijk enkele Ironmanervaringen later was het uitdiepen van mijn kennis in de trainingsleer een logische volgende stap dus volgde ik een traject richting trainer B triatlon/duatlon.
Vanuit mijn eigen ervaring en kennis kan ik in dit professioneel milieu het verschil maken in het nastreven van jouw doel!
Als podoloog ben ik gepassioneerd rond alles wat met beweging van het menselijk lichaam te maken heeft.
Het is ongelofelijk wat een kleine verandering of aanpassing aan je stap- of looppatroon teweeg kan brengen op het lichaam.
Daarnaast ben ik papa van een zoontje en in de tijd die nog rest ben ik actief als recreatief triatleet op voornamelijk de korte afstanden bij de Meetjeslandse Triathlonvereniging
Hallo! Mijn naam is Jenka Wittevrongel en ik ben een gepassioneerde kinesitherapeut.
Als kind bracht ik talloze uren door in de turnzaal, wat mijn liefde voor beweging en het menselijk lichaam heeft aangewakkerd. Vandaag de dag ben ik een actieve loopster, aangesloten bij Atletiekclub Meetjesland.
Mijn interesse voor sport(blessures), het menselijk lichaam en beweging leidde me naar de studie revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Ik studeerde in 2021 af aan de KU Leuven.
U kan bij mij terecht voor o.a. algemene kinesitherapie, sportkinesitherapie, orthopedische revalidatie en gangrevalidatie.
Mijn doel is om patiënten te helpen hun functionele capaciteiten te herstellen en hun levenskwaliteit te verbeteren. Daarbij vind ik een persoonlijke aanpak zeer belangrijk.
Om mijn vaardigheden en kennis voortdurend te verbeteren, volg ik regelmatig bijscholingen. Zo heb ik mij gespecialiseerd in Dry needling (Trigger), SCMO (sportgerichte combinatie manuele therapie en osteopathie), screening en krachttraining (voor hardlopers)…
Ik kijk ernaar uit om samen met u te werken aan uw herstel en welzijn. Neem gerust contact met mij op om te bespreken hoe ik u kan helpen uw doelen te bereiken.
Na mijn master in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen was mijn nieuwsgierigheid naar de werking van het menselijke lichaam nog steeds enorm aanwezig. Deze drang om meer te leren over beweging en herstel leidde me naar een de studies kinesitherapie waar ik een specialisatie sporkinesitherapie volgde. Mijn doel? Mensen helpen om optimaal te bewegen en te herstellen, ongeacht hun fysieke uitdaging.
Of je nu een fanatieke sporter bent of je worstelt met (sportgerelateerde) klachten, ik ben er om je te ondersteunen. Mijn expertise ligt niet alleen in sport, maar ook in het helpen van niet-sporters met uiteenlopende bewegingsproblemen.
Door voortdurend bijscholingen te volgen, blijf ik up-to-date met de nieuwste wetenschappelijke bevindingen. Mijn doel is om elke cliënt de best mogelijke zorg te bieden, met een focus op het analyseren en verbeteren van bewegingen in relatie tot hun specifieke klachten.
Mijn passie is om je te helpen optimaal te bewegen, ongeacht je sportniveau of uitdaging.
Na mijn afstuderen aan UGent ben ik direct aan de slag gegaan in het werkveld, waar ik mijn theoretische kennis omgezet heb in waardevolle praktijkervaring. Ik ben vastberaden om elke patiënt centraal te stellen in hun revalidatieproces, met een focus op het volledige welzijn, niet alleen het fysieke herstel.
Ik geloof in een holistische benadering van zorg, waarbij ik de nieuwste wetenschappelijke inzichten en technieken inzet om de best mogelijke resultaten te behalen. Mijn doel is om iedere patiënt op maat te begeleiden en te ondersteunen in hun herstelproces.
Om voortdurend de hoogste standaard van zorg te kunnen bieden, blijf ik mezelf ontwikkelen door regelmatige bijscholing en het volgen van de nieuwste trends in de revalidatie. Ik ben vastbesloten om te blijven groeien, zowel professioneel als persoonlijk, om zo een verschil te maken in het leven van mijn patiënten.