Skip to main content

Over Crescendo

Jouw gezondheid. Onze topsport!

Master your:

Boek je afspraak

Business Health Performance  

Business Health Performance  

Business Health Performance  

Business Health Performance  

Onze aanpak

Over Crescendo

Het symptoom is nooit het echte probleem. Een rake slogan die ons samenbracht. Eerst naast elkaar in een klaslokaal, nu als collega’s in de praktijk.

Bij Crescendo bekijken we hoe het lichaam als geheel functioneert. Een holistische visie waarbij we niet inzoomen op de klacht, maar wel op zoek gaan naar de oorzaak.

Vanuit een sterk wetenschappelijke achtergrond koppelen we gezondheid aan anatomie, fysiologie, biochemie en levensstijl. Zo bieden we antwoorden zonder je vraag eenzijdig te benaderen.

Boek je afspraak

Meet the team

Wie zijn wij?

Inspanningsfysioloog & Master in de PNI

Dominic De Caluwé

Van kindsbeen af was bewegen mijn remedie om energie kwijt te spelen. Ik daagde mezelf voortdurend uit en schopte het in mijn eerste wedstrijdseizoen als triatleet tot in het Wereldkampioenschap langeafstandstriatlon in Hawaï.

Ook toen er studiekeuzes moesten worden gemaakt, wist ik meteen welke richting ik uit wilde. Met een diploma Lichamelijke Opvoeding en Inspanningsfysiologie op zak, had ik een stevige basis in de meest actuele trainingsleer en inspanningsfysiologie om atleten uit verschillende sporttakken en van alle niveaus te begeleiden.

Hoe meer ik echter te weten kwam, hoe minder ik wist. Omdat de klassieke benadering van gezondheids- en voedingsleer me steeds minder vaak kon helpen, besloot ik me te verdiepen in de integrale geneeskunde van de klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Als inspanningsfysioloog en PNI-therapeut begeleid ik nu elke dag (gezondheids)sporters, atleten en patiënten om hun (sportieve) doelen te bereiken. Iedereen in zijn hulpvraag vooruithelpen, daar doe ik het voor.

Bewegingsdeskundige & performance coach

Thijs Batavia

Dat sport mijn passie zou worden was als kind al snel duidelijk. “Ik wil later iets met sport doen” werd dan ook een standaardantwoord. Bij de Eeklose waterpolo club bouwde ik een sportcarrière van een 25 jaar uit terwijl ik ondertussen dus ook mijn sportschool afwerkte om nadien dan lichamelijke opvoeding te gaan studeren en uiteindelijk leerkracht LO te worden…‘iets met sport dus’.

Later kwam er nog een grotere uitdaging op mijn pad, onze 2 zonen. Een full-time, prachtige hobby is die echter wel regelmaat in trainen en wedstrijden bemoeilijkte. Beetje op en af, wat lopen tussendoor tot ik toevallig kennis maakte met triatlon. Gezin, werk en sport combineren werd dan de grootste uitdaging maar waar een wil is is een weg toch! Al vrij snel ging ik in begeleiding bij Dominic…tot de dag van vandaag.
Via een gevarieerd aantal wedstrijden (van 1/8 tot 1/1) vond ik in triatlon een nieuwe passie. Heel mooie resultaten in de diverse wedstrijden, scherpe tijden op de marathon en uiteindelijk enkele Ironmanervaringen later was het uitdiepen van mijn kennis in de trainingsleer een logische volgende stap dus volgde ik een traject richting trainer B triatlon/duatlon.

Toen ik na mijn stageperiodes bij Crescendo een voorstel kreeg om bij Hatem en Dominic aan de slag te gaan en hen te ondersteunen in het op weg helpen van diverse atleten en atletes was de keuze snel gemaakt. Vanuit mijn eigen ervaring en kennis kan ik in dit professioneel milieu het verschil maken in het nastreven van jouw doel!

Osteopaat & orthomoleculair therapeut

Hatem Sassi

Puzzelen, als kind deed ik niks liever. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in hoe de wereld in elkaar zit en hoe het menselijk lichaam functioneert. Toen ik als voetballer voortdurend met blessures te kampen kreeg, ging ik op zoek naar antwoorden in de opleiding Kinesitherapie.

Eenmaal aan het werk als kinesitherapeut, bleven de vragen zich opstapelen. Waarom ging de ene patiënt met rasse schreden vooruit, terwijl een andere met ‘identiek’ dezelfde klacht maar niet herstelde? In de opleiding Osteopathie verdiepte ik mijn kennis in de anatomiebiomechanicaneurologie en fysiologie. Weer wat nieuwe puzzelstukken in mijn rugzak.

Maar ik begreep pas hoe ik alle verzamelde stukken in elkaar kon laten passen, toen ik in contact kwam met de Integrale geneeskunde. De doorgedreven inzichten in de immunologieendocrinologie en psychologie schonken me de tools om iedere casus als uniek aan te snijden en keer op keer een gevatte werkingshypothese op te stellen. Niks leuker dan puzzelen met alle stukken in handen.

Crescendo 2024

Crescendo bouwt aan de toekomst

Sport- en medisch huis Crescendo

In juli 2024 openen we officieel de deuren van het Sport- en medisch huis Crescendo. Therapeuten met diverse disciplines worden samengebracht onder één dak om iedereen de juiste zorg op maat te bieden.

Meer over Sport- en medisch huis Crescendo

Sanapolis & Crescendo

Ook in West-Vlaanderen zal Crescendo vanaf januari 2024 zijn vleugels uitslaan en een mooie rol spelen op de gezondheidscampus van het vroegere sanatorium Sanapolis. We werken mee aan het masterplan rond de herbestemming en zullen er ons medische en sportmedische diensten aanbieden in een nagelnieuw (sport)lab. Wordt vervolgd…

Volg Crescendo via Facebook, Instagram of LinkedIn

Business Health Performance  

Business Health Performance  

Business Health Performance  

Business Health Performance  

Master your health, performance & business.