a

Performance

Je wilt presteren, maar hoe doe je dat op een gezonde manier? Bij Crescendo begeleiden we je om je te laten excelleren. We monitoren je vooruitgang en bieden je passende trainingsschema’s en adviezen. Vanuit onze integrale blik bezien we hoe je duurzaam kunt blijven presteren.

Trainingsbegeleiding

Van stappen tot stunten…Crescendo legt eveneens zijn passie in het streven naar het bereiken van doelstellingen, het comfortabel afvinken van uitdagingen en het optimaliseren van intrinsiek talent.

Een homo sapiens heeft evolutionair gezien een eeuwenlange geschiedenis van bewegen uit noodzaak. Het overleven werd afgedwongen door de fysieke mogelijkheden van de mens in combinatie met de koelbloedigheid van het hoofd. Hedendaags heeft deze grote noodzaak plaatsgemaakt voor sport en ontspanning als vorm van bewegen en het hoofd koel houden.

 

Door per persoon hun parameters individueel in kaart te brengen, tillen we elke (recreatieve) sporter naar het gewenste niveau. Of het nu gaat om een beginnend loper, een geoefend fietser, een na te streven record op een marathon, de eerste stappen in triatlon of het finishen in een ironman…we leveren maatwerk naargelang de hulpvraag en de realistische parameters, eventueel met behulp van Inspanningstesten

Revalidatie en herstel

Geblesseerd of na een operatie: wij ondersteunen jou graag om weer terug in vorm te komen. Op basis van jouw wensen: weer terug traplopen, klaarstomen voor een wedstrijd of gewoon weer een lekker ommetje kunnen maken.

We bekijken jouw mogelijkheden en betrekken jouw dagelijkse (gewenste) activiteiten in het plan, dat opgesteld wordt op basis van de laatste wetenschap met betrekking tot herstellend vermogen van het menselijk lichaam.  

Inspanningstesten

Als onderdeel van onze trainingsbegeleidnig gebruiken we inspanningstesten met lactaatmeting: deze geven een indicatie van het huidige prestatieniveau, maar ook het potentieel en bij vervolg de vooruitgang.

Lactaattesten vormen een uitstekend hulpmiddel om de hierarchie in de energiesystemen in kaart te brengen, ze zeggen iets over jouw voedingskeuzes, jouw stressload, ze helpen ons het maximum uit je trainingsarbeid – en tijd te halen en om overtraining te vermijden, en dit los van het feit of je rookie, recreatief of (uiterst) competitief actief bent. We helpen u ook graag met trainingsbegeleiding: van gelegenheidssporter tot topatleet…uw doel, ons plan!