a

Over Crescendo

Het symptoom is nooit het echte probleem

Deze spitsvondige slogan bracht ons samen. Eerst naast elkaar in een klaslokaal, enkel jaren later naast elkaar in een praktijkruimte. We leerden aanvankelijk om symptomen te behandelen, maar we kwamen er geleidelijk achter dat symptomen signalen zijn van de problemen die we willen oplossen. Dus met het behandelen van het symptoom alleen, raakt het probleem niet opgelost.

Het symptoom is nooit het echte probleem…

Maar hoe behandel je patiënten, klanten en atleten dan wel? Het antwoord ligt dus in een systemische benadering. We richten ons niet op een deel, we verbinden alle punten die van belang zijn met elkaar. We nemen jouw klachten dermate serieus, dat we samen met jou op zoek gaan naar de echte oorzaak van jouw klacht, deze dan ook aanpakken zodat de klacht ook permanent verdwijnt.

Een banale ontsteking, een hardnekkige klacht, een chronisch ziektebeeld zoals diabetes of reumatoïde artritis…we bieden u graag een heldere uitleg om samen het pad naar herstel te creëren. Dit houdt in dat wij samenwerken met patiënten, klanten en atleten. Wij werken in dialoog en samen met u.

Voor sporters geldt dus ook dat we verder kijken dan dat ene doel, die ultieme sportprestatie. En verder dan die ene blessure, en vooral ook als deze chronisch wordt. Sport en systemische benadering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Welke sport we ook beschouwen, de symbiose tussen lichaam en geest is steeds van belang, of je nu recreatief of beroepsmatig sport; of je krachtig wilt presteren of je niveau wilt handhaven. Naast de pure inspanningsfysiologie, combineren en optimaliseren we alle facetten die deze fysiologie beïnvloeden om zo jouw sterkte nog sterker te maken of je van sofa naar finish te begeleiden.

Sport- en medisch huis Crescendo

Een visie op gezondheid en een missie genaamd Crescendo vertaald in een droom. We geven het graag toe…hoe interessant en mooi zou het zijn om diverse profielen uit aanvullende wetenschappen met kennis en ervaring in en over verschillende preventieve en curatieve behandelingen en leefstijlinterventies onderdak te bieden in een multidisciplinair gezondheidscentrum.

Een arts, osteopathie, kinesie, kPNI, kindertherapie, zwangerschapsbegeleiding…van conceptie over geboorte, adolescentie, en verder inclusief sporten en bewegen, een gezonde instelling … tot en met vitaal ouder worden.

De droom wordt werkelijkheid…steen voor steen op dit moment, antwoorden op hulpvragen of problemen vanaf 2024.

Dominic de Caluwe

Van je hobby je beroep kunnen maken, het was voor mij ook steeds een doel.

Van kindsbeen af was bewegen de remedie om energie kwijt te spelen. Toen er studiekeuzes moesten gemaakt worden was dit voor mij dan ook doorslaggevend, Lichamelijke Opvoeding met stip. Zo heb ik een parcours afgelegd die me inzicht gaf in het menselijke lichaam en aanvullend hoe ik daarmee aan de slag kon gaan in het onderwijs. Ondertussen was er ook mijn drang naar iets meer avontuur in de uithoudingssporten die concreter tot uiting kwam in iets wat leek op een prille triatloncarriére. De combinatie van sport en mijn reeds opgedane kennis bracht me zo, tijdens mijn eerste echte wedstrijdseizoen, tot in het wereldkampioenschap lange afstandstriatlon in Hawaï.

Daaropvolgend was het een kleine stap naar de Vlaamse trainersschool om me verder te verdiepen in de meest actuele trainingsleer en inspanningsfysiologie. Dit traject leverde me het diploma van topsporttrainer A op. Dit gaf me een verstevigde basis om andere atleten te begeleiden op verschillende vlakken, in verschillende sporten en op diverse niveaus.

Levensstijl, voeding, trainingsplanning … elks schakeltje telt.
Echter, hoe meer ik te weten kwam, hoe minder ik wist…de klassieke benadering van gezondheids- en voedingsleer bracht steeds minder vaak het echte antwoord op een vraagteken.

Hatem Sassi

Puzzelen, een passie waar ik als kind uren mee kon vullen. Op een gegeven leeftijd evolueerde deze lichte verslaving tot het voortdurend stellen van de ‘waarom’ vraag. Je kent ze vast wel, die fase in de kindertijd waarbij je je ouders knettergek krijgt. Het was alvast een fase in mijn leven die eindig leek te duren als ik mijn ouders mag geloven.

Sinds jaar en dag ben ik geïnteresseerd in hoe de dingen werkelijk in elkaar zitten, zo dus ook het menselijke lichaam.

Deze verbetenheid kreeg een nieuwe wending toen ik als voetballer voortdurend met blessures te kampen kreeg. Ik ging op zoek en kwam terecht in de wereld van de kinesitherapie. De anatomie, biomechanica en fysiologie van het lichaam leren begrijpen leek een noodzaak om het menselijk functioneren te achterhalen en mezelf te verlossen van het blessureleed.